Blog

Termal Boya Nedir?

Termal Boya, tamamen çevreci, hem dış hem iç cephelere uygulanabilen ve ışınım yöntemine göre ısı yalıtımı yapan özel, reflekte bir boyadır. İstenilen renklerde üretilebilmekte ve reflekte özelliğiyle ısı yalıtımı sağlamaktadır. Bu reflekte oranı ASTM standartlarında yapılan testlere göre %89 dur.

Termal Boya Nerelerde Kullanılır?

Termal Boya binaların dış cepheleri başta olmak üzere, iç cephelerde, metal çatılarda kısaca ısı yalıtımı gereken tüm yüzeylerde kullanılmaktadır.

Termal Boya Nasıl İzolasyon Yapar ?

Isı iletimi 3 yol ile gerçekleşmektedir. 1- İletim ( kondüksiyon )  2- Çevirim ( Konveksiyon ) 3- Işınım dır. Bu iletim yöntemlerini pratik olarak örneklendirmek gerekirse, Sıcak bir bardak çaya koyduğumuz kaşığın ısınması 1 nolu İletime örnek verilebilir. Evlerimizdeki soba veya kalorifer peteklerinin odayı ısıtması ise 2 nolu çevirim yöntemine örnek verilebilir. Güneşin dünyamızı ısıtması ise ışınım yöntemine örnek olarak verilebilir. Evlerimizdeki ısı kaynakları da ışınım yöntemi ile ısı yaymaktadır. Özetle her ısı kaynağı bu 3 yöntem ile ısıyı yayar iletir.

İlk 2 yolun izolasyonu için kalınlık gereklidir. Bir izolasyon malzemesi ve bu malzemenin düşük ısı iletim değerine sahip olması gerekir. Kalınlık arttıkça bu ısı izolasyon malzemesi lambdası oranında yani ısı iletim katsayısı oranında izolasyon görevini yerine getirir. 3. Yöntem ise bu şekilde izole edilemez. 3. Yöntemde gelen ısı ışınlarını ancak yansıtarak izolasyon sağlanabilir. Termal Boyalar bu noktada devreye girerek oluşturdukları yansıtıcılık sayesinde ısı ışınlarını yansıtarak, diğer taraf geçmesini engellerler.

Termal Boya Nasıl Uygulanır?

Termal Boya, fırça ve rulo ile kolaylıkla uygulanır. Yüzeyin durumunda göre Dryfix Thermal Primer astar uygulandıktan sonra, üzerine m2 de 1 litre olmak üzere yüzeye uygulanır. Kovası açıldıktan sonra hiçbir şekilde su veya benzeri bir madde ilave edilmeden sadece karıştırılarak uygulamaya geçilen hazır bir üründür.

Tavsiye İçerik: Havuz Boyası Nedir?

Termal Boyanın Özellikleri Nelerdir?

Termal Boya, %89 oranında yansıtıcılığı sayesinde, ışınım yolu ile gelen ısı ışınlarını yansıtır. Bu sayede kışın ısının içeride kalmasını yazın ise sıcağın dışarıda kalmasını sağlar. Tek başına kullanılabileceği gibi, mantolama sistemlerine ilave olarak da kullanmak mümkündür. Özel formülü sayesinde normal dış cephe boyaların yapamadığı şekilde ısı yalıtımı yapar. Su geçirmezdir. Esnek yapıda ve solventsiz, kokusuzdur.

Termal boya özellikleri nelerdir?

 

Termal Boyanın Sağladığı Avantajlar

İlk uygulamadan itibaren hemen çalışmaya başlar. Özellikle yaz aylarında büyük sorun yaşanan tek kat sac çatılarda en hızlı ve kesin çözümü sunar. Uygulaması kolay ve pratiktir. Binanın nefes almasını ve su buharının bina dışına tahliye edilmesine yardım ederken su geçirimsizliği ve yüksek UV dayanımı sayesinde binanın tüm cephesinde koruma sağlar. Isı izolasyonu sorunu olan bölgelerde rahatlıkla uygulanır.

Termal Boya Fiyatları 2022

Termal boya fiyatları: 1500 tl – 2000 tl aralığındadır. M2 fiyatları: 82-85tl/m2 gibi hesap yapılabilir. İşçilik fiyatlarını da değerlendirmek gerekirse termal boyanın işçiliği pratik olduğu için diğer dış cephe boya uygulamaları ile aynı fiyata uygulanmaktadır.

Sonuç

Uygulama kolaylığı sayesinde herkesin uygulayabileceği veya ustaya yaptıracaksa düşük işçiliği, kolay tedariği, renk seçenekleri, düşük malzeme bedeli gibi avantajlarıyla Termal Boya DryfixThermal 100, alternatif boya ve kaplamalardan pozitif ayrışmaktadır.

Fiyat-fayda analizi yaptığınızda Termal Boya, UV Dayanımı, su geçirimsizliği, nefes alan yapısı ve üstün yansıtma oranı ile diğer standart boyalardan son derece farklı bir fonksiyonel boya & kaplama ürünüdür.

Boyamanın yapıldığı andan itibaren çalışmaya başlar ve farkı hissettirir. O kadar net hissedilir bir fark oluşturur ki, uygulanan boya kuruduktan sonra elle dokunarak, uygulamalı yüzey ve uygulamasız yüzey arasında bariz hissedilir bir fark gözlemlenebilmektedir.

Tüm binaların dış cephelerinde, ısı yalıtım ihtiyacı olan tüm yüzeylerde ve tek kat sac çatılarda DryfixTermal Boyayı seçin.

Whatsapp teknik destek hattıyla, uzman müşteri temsilcileriyle ve referanslarıyla https://www.dryfix.com.tr/magaza/thermal100 üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Binanızın ve çatılarınızın Termal Boya ihtiyacına teknik destek ve teklif almak için hemen arayın 0850 777 05 35

Tavsiye İçerik: Yanmaz Boya Nedir?

Sık Sorulan Sorular

Isı yalıtım boyası işe yarıyor mu?

Termal Boya, Isı yalıtım boyası, ışınım şeklinde gelen ısı ışınımlarını %89 oranında yansıtır ve bu oran ile işe yarayan bir ürün olduğu görülmektedir. Bu oran laboratuvar test raporlu olarak sunulmaktadır. 

En kolay ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı yalıtımı yapmanın birçok yolu vardır. Bunlardan en pratik olanı Termal Boyadır. Diğer yöntemlerin hepsi bir ısı yalıtım levhası veya ısı yalıtım sıvası kullanımı gerektirir.

Soğuk gelen duvara ne yapılır?

Soğuk gelen duvara, Termal Boya mümkünse dışarıdan değil ise içeriden uygulanır. Bu sayede ısı kaynağından çıkan ısı ışınları %89 oranında yansıtılır ve ısının dışarı kaçması önlenir. Yaz aylarında da tam tersi çalışarak ısının dışarıda kalmasını sağlar.

 

DryFİX

Yılların tecrübesi ile harmanlanmış modernlik anlayışımız ve amatör ruhun ilk günkü heyecanıyla yapı sektöründe fark yaratmaya geldik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu