Blog

Epoksi Boya Nedir?

Epoksi boya, bisphenol A reçine ile amin türevlerini içeren sertleştiricinin reaksiyon ile kürlenmesi sonucunda oluşan bir boya türüdür. Dfp serisi boya, Dfc serisi kaplama olan türlerini ifade etmektedir.

Epoksi Boya Nerelerde Kullanılır?

  • Ağır yüke maruz kalacak olan endüstriyel zeminlerde
  • Kimyasal maddelere maruz kalacak olan zeminlerde
  • Antikorozif direnç istenen metal yüzeylerde
  • Poliüretan ve poliürea öncesi astar olarak
  • Tozlanmanın ve bakteri oluşumunun istenmediği hijyenik alanlar

Epoksi Boya Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Epoksi boya çift bileşenli bir boyadır ve bu bileşenlerin üretici tarafından belirlenmiş oranlarda karıştırılması sonucunda kuruma reaksiyonu başlatılır. Dolayısıyla ilk dikkat edilmesi gereken karışım oranlarına riayet edilerek karıştırılmasıdır.

İkinci husus uygulama yapılacak yüzeylerin temizliğidir. Eski boya kalıntısı, yağ, kir ve pasın yüzeyden temizlenmesi ve yüzeyin pürüzlendirilmesi gerekir. Yüzeyin nemli olmamasına dikkat edilmelidir.

Üçüncü husus da çevresel şartlardır. Aşırı sıcaklarda, aşırı soğuklarda, yağmurlu havalarda, çiğlenme durumlarında epoksi boyanın uygulamasından kaçınılmalıdır.

Son olarak, epoksi uygulaması bittikten sonra kullanıma açmak için 7 gün beklenmelidir.

Epoksi Boyanın Faydaları Nelerdir?

  • Epoksi boya darbelere karşı dayanıklı bir yüzey oluşturur.
  • Makine, kazan, mobilya gibi yükleri rahatlıkla uzun süreler boyunca taşıyabilir.
  • Kimyasal maddelerden ve sudan etkilenmez.
  • Üzerine bulaşan bakterilerin yaşaması ve çoğalması imkansızdır.
  • Dekoratif ve tek parça zeminler oluşturur.
  • Metal yüzeyleri paslanmaya ve dış ortam etkilerine karşı muhafaza eder.

Epoksi Boyanın Faydaları Nelerdir?

Epoksi Boya Fiyatları 2022

Epoksi boyaların güncel kg fiyatları: 16+4 kg/set mat epoksi boya: 4,00-4,50 usd. Parlak epoksi boya 15+5 kg/set: 5,00-5,50 usd dir. Solventsiz epoksi kaplamalardaysa kg fiyatları 6,50-7,50 euro aralığındadır.

Sonuç

Epoksi boya çift komponentli yapısı sayesinde kimyasal bir rekasiyonla kürlenir. Bu özelliği ve reçine yapısı sayesinde basma dayanımı ve çizilme direnci yüksek kaplamalar oluşturur. Metal üzerinde ve beton zemin üzerinde kullanılabilmektedir.

Zemin Boyası olarak epoksi boya tercih edilmektedir. Bunun için Dryfix DFP 750 Epoksi Boya ihtiyaçlarınız için en uygun ürün olacaktır. Dryfix’in teknik destek hattından ve şantiyenize atadığı ücretsiz danışmandan hizmet ve teklif almak için 0850 777 05 35 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Dryfix Uygulama Bayilerinden, epoksi zemin kaplaması ve zemin boyama işlemleriniz için anahtar teslim, işçilik dahil fiyat teklifi alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Epoksi ne ile boyanır?

1 mm ve daha fazla kalınlılarda kaplama yapılacak olan durumlarda mala ile uygulanır. Onun dışındaki uygulamalarda rulo tercih edilmelidir.

Epoksi boya evde kullanılır mı?

Gıda ile temas eden alanlar dışında kullanılabilir. Uygulama sırasında yeterli havalandırma şartları sağlanmalı ve 7 günlük bekleme süresine riayet edilmelidir.

Epoksi boya su geçirir mi?

Epoksi boya kesinlikle su geçirmez. Zemin kaplaması olmasının yanı sıra su yalıtımı istenen alanlarda da kullanılabilir. UV dayanımı olmadığı için üzerine poliüretan boyalar uygulanarak korunmalıdır.

DryFİX

Yılların tecrübesi ile harmanlanmış modernlik anlayışımız ve amatör ruhun ilk günkü heyecanıyla yapı sektöründe fark yaratmaya geldik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu